-

Henkilöhaastattelu: Ville Rautiainen, nuoriso-ohjaaja ja etsivä nuorisotyöntekijä.

 

 

Kerro kuka olet ja mikä on toimenkuvasi Lemin kunnalla?

”No mie oon Ville! Nuoriso-ohjaaja ja Etsivä nuorisotyöntekijä. Luonnollisesti toimenkuvani on siis työskennellä nuorison parissa tuolla, siellä, täällä ja jossain muuallakin!”

Miten vallitseva koronaepidemia näkyy työssäsi?

”Olemme samanlaisessa tilanteessa kuin abouttiarallaa vuosi sitten. Nuorisotilat ovat kiinni ja lähikontakteja tulee välttää. Nuoret elävät haasteellista aikaa, kun tietynlaiset omaa elämää koskevat juhlat ja toiminnot meinaavat vähän jäädä välistä. Itselläni työmuotojen kehittäminen, suunnittelu ja arviointi on kokoajan käynnissä.”

Miten toimintasi on muuttunut nyt koronaepidemian takia?

”Nuorisotyö painottuu nyt todella vahvasti digitaalisiin ympäristöihin. Tällä hetkellä meillä pyörii Lemin nuorten oma Discord-palvelin jossa mahdollisuus on jutella, pelailla, striimata ja katsoa leffoja yhdessä. Lisäksi tilojen ollessa kiinni jalkautumista kylille harjoitetaan viikottain. Erilaisia työmuotoja ja menetelmiä myös kehitetään ja suunnitellaan esimerkiksi pelityön ja pelikasvatuksen merkeissä. Yhteistyötä tehdään peruskoulun ja toisen asteen oppilaitosten kanssa tähän mennessä menestyksekkäästi.”

Onko sinulla jotain toiveita, miten kuntalaiset voisivat itse edesauttaa työsi sujuvuuden ja kaikkien terveyden turvaamiseksi?

”Jos huoli herää nuoresta, oli oma tai ei, kehoitan olemaan yhteydessä muhun Etsivän nuorisotyön puolella. Jos nuorella tai nuoren kaverilla on itsellään huoli, kehoitan samaan.

Muutoin aikalailla samat vanhat setit pandemia aikaan, eli peskää käsiä, käyttäkää maskia, ottakaa rokote kun se on saatavilla ja noudattakaa suosituksia ja rajoituksia joita meille annetaan norsunluutornista.”

Halutessasi voit kertoa positiivisen vapaamuotoisen tervehdyksen kuntalaisille;

"Paljon rauhaa, rakkautta ja aurinkoa jokaikiselle. Pysykää terveinä ja rakastakaa toisianne."