Lemi kesätyöntekijän silmin
-

Julkaistu

Lemi kesätyöntekijän silmin

Tamperelainen Kati Rintala vietti helteisen kesän Lemillä kunnan kesätyöntekijänä. Vierailu Lemillä oli ensimmäinen kerta. Kysyimme siispä Katin mietteitä Lemistä näin täysin ulkopaikkakuntalaisen silmin.

Kuka: Kati Rintala, 24-vuotias opiskelija Tampereelta
Mitä tekee: Oli Lemin kunnalla kesätöissä tänä kesänä. Opiskelee ympäristötekniikkaa Tampereella, ja opinnot ovat melko loppuvaiheessa. 
Tausta: Syntynyt Tampereella ja asunut siellä pitkään. Lemillä ei käynyt koskaan aiemmin!

Katin kolme asiaa mikä tekee Lemistä Lemin:
-Vehreä kirkonkylä, sen kauniit vanhat rakennukset ja kirkko
-Luontokohteet
-Lemiläiset!Miksi Lemin kunta kesätyöpaikkana?


-Työtehtävät kuulostivat kiinnostavilta ja minun osaamistaustaani sopivilta. Mielestäni on myös hyvä tutustua Suomen eri kolkkiin, joten oli kiinnostavaa päästä asumaan täällä Etelä-Karjalassa.


Kuinka kauan olet/olit Lemillä kesätyöntekijänä ja mitkä olivat keskeisimmät työtehtäväsi?


-Kesätyöntekijänä olen ollut reilu 2 kuukautta. Työtehtäviäni ovat olleet muun muassa kunnan vesi- ja viemäriverkostotietojen päivittäminen digitaaliseen muotoon ja pohjavesien suojelusuunnitelmaraportin kirjoittaminen. Lisäksi on ollut kaikenlaisia muita pikkuhommia.


Kävit Lappeenrannasta töissä Lemillä päivittäin, miltä työmatka tuntui?


-Työmatkat olivat oikein sujuvia ja liikenne oli rauhallista. Yllätyin kyllä ensimmäisenä työpäivänä siitä, kuinka lyhyt matka Lappeenrannasta Lemille on.


Mikä jäi parhaimpana mieleen Lemillä olosta?


-Mukavat ihmiset, kaikki kiinnostavat tarinat paikkakunnasta ja sen historiasta ja tapahtumista. Varmasti myös haikailen kunnan rauhallisuutta, kun palaan takaisin opiskelemaan Tampereelle.


Mitkä ovat suosikkitekemisesi tai kohteesi Lemillä?


-Särä tietenkin oli yksi suosikki, sitä tuli pari kertaa käytyä syömässä. Pidän itse ulkoilusta, ja Lemin ulkoilureitit ovat oikein mainiot. Kirkonkylän uimarannalla tuli käytyä myös uimassa monta kertaa! Lisäksi Lemin musiikkijuhlien Tosca-näytös kauniissa kirkossa oli mieleenpainuva. 


 


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!