Lemin ikäihmiset saavat kirjepostia puhelinystävistä
-

Julkaistu

Lemin ikäihmiset saavat kirjepostia puhelinystävistä

Toiminta on maksutonta ja onnistuu myös lankapuhelimella.

Hei ikäihminen, kaipaatko juttukaveria?

Lemin kunta, Eksote ja HELMI Hyvää elämää ikääntyneenä -hanke lähestyvät kaikkia 80-vuotta täyttäneitä lemiläisiä tällä kirjeellä, ettei kukaan jäisi tahtomattaan yksin. Kirjeessä kerrotaan Eksoten puhelinystävätoiminnasta ja mukana on myös tärkeät puhelinnumerot avun ja tuen tarjoajista.
 
Jos kaipaat juttukaveria, voit kysyä itsellesi Eksoten vapaaehtoista puhelinystävää. Puhelinystävä voi soittaa sinulle säännöllisesti sovittuna aikana. Puhelinystävän kanssa voit vaihtaa kuulumisia itsellesi mieluisista asioista.
 
Toiminta on sinulle täysin maksutonta, eikä vaadi mitään erityisiä taitoja. Riittää, että sinulla on mikä tahansa puhelin. Kaikki Eksoten puhelinystävät ovat koulutettuja ja keskustelut heidän kanssaan luottamuksellisia.
 
Eksoten puhelinystävät vetävät myös pieniä puhelinryhmiä, missä useampi ikäihminen voi rupatella toisten ikääntyneiden kanssa. Puhelinryhmissä voidaan pitää esimerkiksi pieniä tietovisoja, muistella menneitä tai vain jutella kuulumisia. Puhelinryhmä sopii hyvin sinulle, jos olet sosiaalinen ja haluat tutustua uusiin ihmisiin.
 
Jos haluat, että sinulle etsitään puhelinystävä, niin ole yhteydessä Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Riia Karels puh. 040 139 0366 tai riia.karels@eksote.fi.
 
Turvallista ja valoisaa vuoden 2021 alkua Sinulle!
 
Kati Ahonen, Lemin kunnan vapaa-aikasihteeri
Riia Karels, Eksoten vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Heini Maijanen, HELMI Hyvää elämää ikääntyneenä -hanke


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!