Lemin musiikkijuhlat 29.7.-1.8.2021
-

Julkaistu

Lemin musiikkijuhlat 29.7.-1.8.2021

Lemin musiikkiyhdistys tuottaa tänäkin vuonna yhden Lemin tunnustapahtuman eli Lemin musiikkijuhlat.

Lemin musiikkiyhdistys tuottaa tänäkin vuonna yhden Lemin tunnustapahtuman eli Lemin musiikkijuhlat. Yhdistys on perustettu vuonna 1984 edistämään klassisen musiikin harrastuneisuutta Lemillä ja Etelä-Karjalassa. Musiikkijuhlien järjestämisen lisäksi yhdistys osallistuu mahdollisuuksien mukaan myös muun musiikkitoiminnan tukemiseen ja myöntää stipendejä nuorille musiikin harrastajille.
Lemin musiikkijuhlia ei pystyttäisi järjestämään ilman musiikkiyhdistyksen jäseniä ja aktiivisia talkoolaisia. Uusia jäseniä otetaan ilolla vastaan, jotta toiminta saa myös vuosi vuodelta jatkoa Lemillä. Haastattelimme musiikkiyhdistyksen hallituksen puheenjohtajaa Eeva Arvelaa sekä hallituksen jäsentä Pirjo Nykästä aiheena Lemin musiikkijuhlat 2021.


Miksi Lemin musiikkijuhlille kannattaa tulla vaikka kauempaakin?


Ohjelma on monipuolinen. Perustuu toki klassiseen musiikkiin enempi, mutta mukana on myös lapsille musiikkia sekä myös ”kevyempää” musiikkia on tarjolla. Ohjelmisto on todella monipuolinen ja viihdyttäväkin, kertoo Eeva Arvela. Pirjo Nykänen korostaa, että eräs taiteellinen johtaja korosti ohjelman olevan vauvasta vaariin. Kaikki siltä väliltä löytää jonkun konsertin, jonka kokee omakseen. Lemin musiikkijuhlat on Etelä-Karjalan pitkäaikaisin musiikkitapahtuma. 


Tapahtuma on vuodesta toiseen ollut ilmeisen suosittu myös ulkopaikkakuntalaisten kesken?


Kyllä meille tulee paljon väkeä tuolta Etelä-Suomen alueelta ja voi sanoa, että ympäri Suomenkin. Sitten entisiä lemiläisiä tulee myös, kun he ajoittavat kesälomansa musiikkijuhlien aikaan ja näitä tulee ihan Ruotsista saakka.


Kun musiikkijuhlien taiteilijat saapuvat muualta, niin miten olette saaneet järjestettyä majoituksen?


Sehän se on hiukan ollut haasteena, kun Lemillä ei ole hotelleja. Mutta aina on majoituksia saatu järjestymään; kouluilla ja tänä vuonna saatiin vuokrattua tyhjäksi jäänyt Kanervakoti. Lisäksi paikkakuntalaiset ovat joskus majoittaneet taiteilijoita mökeilleen tai koteihinsa.


Mitkä ovat omat suosikkinne tämän kesän tapahtumista, jos vain muutaman voi nostaa?


Kyllä se Tosca on, Eeva ja Pirjo toteavat yhteen ääneen. Oma viehätyksensä on Laululavan konsertilla myös, lisää Pirjo Nykänen.
Minä odotan kyllä kovasti tuota Jalkosalmen lavan konserttia, Eeva Arvelaa lisää. Siellä on ihana ympäristö ja hienoa, kun päästään heti uusitulle lavalle.


Miltä näyttää musiikkijuhlien tulevaisuus?


Kyllä näen sen valoisana, mutta toki sellainen ongelmahan tässä on ollut, kuten monessa muussakin yhdistyksessä, että talkooväki vanhenee. Tämähän perustuu talkooväen suureen panokseen. Talkooväkeä ei ole ehkä nykyään niin helppo enää saada. Ja esimerkiksi aivan turhaan yhdistyksen puheenjohtajuutta tai sihteerinä olemista vieroksutaan eikä uskalleta lähteä siksi mukaan.


Onko teillä jotakin terveisiä musiikkiyhdistyksenne puolesta?


Itse en ole lemiläinen, niin haluan sanoa, että minusta Lemillä on erityinen ”Lemin henki”, sanoo Eeva Arvela. Lemi on kuuluisa sellaisesta hyvästä yhteishengestä ja minusta tämäkin talkoovoimin toteutettu vuosittainen musiikkijuhla on oiva osoitus siitä! Sitten täällä on paljon historiaa ja tämä koko kirkonkylä on todella viehättävä. Ja täällä on myös lapsiperheiden helppo asua, kun on niin ihana ympäristö ja hyvät peruspalvelut ja halvat isot tontit.

-----------------------------------------------

Ohjelmaa on tänäkin vuonna monipuolisesti ja poimimme tähän yhdessä Eevan ja Pirjon kanssa vain muutaman helmen joukosta esimerkiksi.


Lapsikansaa viihdyttää täysin maksuton Lastenooppera: Vickan & Väinö Lauantaina 31.7. klo 15, Tapiolassa


”Tarina kertoo kahdesta hiirestä, jotka kohtaavat arkkitehti Carl Ludwig Engelin kodissa Helsingissä 1840 -luvulla. Vickan tulee Tukholmasta ja Väinö Ulvilasta. Kilpaileva arkkitehti Philip Löw on pihistänyt Engelin suunnitelmat, mutta ihmeellä hiiret oppivat ymmärtämään toisiaan ja saavat piirustukset takaisin?” 


Tapahtuman toisena päivänä klo 14, Lemin kotiseutumuseolla on Mozart särällä. 
Särälounasta myynnissä museolla klo 13 alkaen.

Akseli Vanamo, baritoni
Nicholas Pulkkinen, piano.
Tapahtumaan on vapaa pääsy


Tänä vuonna Jalkosalmen lavan konsertissa ei tarvitse jäädä penkkiin istumaan! Vuoden 1988 valovoimainen tangokuningatar Kirsi Rissanen saa rinnalleen joukon salskeita turkulaisia Lemin musiikkijuhlien päätöskonsertissa, jossa kuullaan musiikkia laidasta laitaan: tangoja, valsseja, laulelmia ja elokuvamusiikkia. Eikä kukaan kiellä pistämällä tanssiksi, jos jalka pyrkii vipattamaan! 


Jalkosalmen lava on urheiluseura Lemin Eskojen omistama tanssilava kauniilla paikalla Uimintien varrella Kuhansensaaressa lähellä Kivijärven rantaa. Lavalta Lemin kirkonkylään on matkaa noin 3 kilometriä. Lava sijaitsee osoitteessa Kuhasensaarentie 27.


Konserttipaikat Lemin musiikkijuhlilla ovat:
Lemin kirkko
Lemin kotiseutumuseo
Ravintola Jehu
Kouvon baari
Lemin laululava ja nuorisoseurantalo Tapiola
Lemin koulukeskus
Vanamokoti
Jalkosalmen lava

Katso lisää monipuolisesta ohjelmatarjonnasta tapahtuman kotisivuilta www.leminmusiikkijuhlat.fi/ohjelma-2021/ ja tule mukaan!

 


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!