Tervetuloa Lemille!

Lemi on noin 3000 asukkaan viihtyisä ja vireä maalaiskunta Etelä-Karjalassa. Kunnan erinomainen sijainti valtateiden 6 ja 13 välissä tarjoaa hyvät liikenneyhteydet joka suuntaan. Kunta on kautta aikojen ollut tunnettu perunan viljelyspitäjänä. Muita lemiläisiä maankuuluja ylpeydenaiheita ovat mm. lammasherkku särä ja neliääninen virrenveisuu.

-

Tapahtumakalenteri

toukokuu 2021

toukokuu 2021

26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 Tänään 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
1 2 3 4 5 6

Lemi matkailijalle

Lemi sijaitsee valtateiden 6 ja 13 välissä. Lemille on helppo poiketa molemmilta valtaväyliltä. Pohjoisessa Lemi rajoittuu Saimaaseen ja lännessä maisemaa hallitsee monin paikoin Kivijärvi. Maisema on kauniisti kumpuilevaa. Vaikka tiet ovat hyvässä kunnossa, kannattaa ajella rauhallisesti, koska maisema on nauttimisen arvoinen. 

Majoitus- ja ruokapaikat

Lemin kirkko

Lemin kirkko on rakennettu vuonna 1786. Kirkon rakensi kuuluisa savitaipalelainen kirkkoarkkitehti ja -rakennuttaja Juhana Salonen. Kirkko on puinen, viistovartinen ristikirkko. Rakennustaiteellisesti kirkko on ainutlaatuisen arvokas ja sen apilanlehtimallinen kattoholvi on harvinainen. Kirkossa tehtiin iso korjaus vuonna 1874, ikkunoita suurennettiin, uusi sakasti rakennettiin ja paanukatto korvattiin päreellä. Kirkolla perustettiin yksityinen kansakoulu ja nuorisoseura v. 1893. Lemi on tunnettu neliäänisestä virsilauluperinteestään. Perinnettä kuvataan lyhyesti Lemin kirkkopiirin nettisivulla www.taipaleenseurakunta.fi/lemin-kirkkopiiri

Vanha Pappila ja muita nähtävyyksiä

Salpalinja ja sotamuistomerkit

Salpalinjan rakentaminen Suomen itärajalle aloitettiin heti talvisodan jälkeen. Linja ulottuu Suomenlahdelta Sallaan ja sieltä kenttälinnoitettuna aina jäämerelle asti. Hanketta pidetään vieläkin Suomen suurimpana rakennustyömaana kautta aikojen. Salpalinjasta Lemillä on mm. Kärmeniemen ja Juvolan tykkiasemat.

Itsenäisyyden polku

Kummallisia kiviä

Lemin seudulta löytyy lukuisia jääkauden jälkeensä jättämiä kulkukiviä, joista on syntynyt sukupolvelta toiselle siirtyviä tarinoita. On kerrottu mm. jättiläisten tai hiisien niitä heitelleen kirkkoja tuhotakseen. Osa kivistä on melkoisen kookkaita ja eri kivilajia kuin ympäristön kalliot. Mansikkamäentien varrella on suurehko noin 4x3x3 metrin kulmiltaan pyöristynyt siirtolohkare, jota voi vipuvarren avulla kiikuttaa. Tämä kiikkuva kivi on levännyt aluskivellään reilut 10 000 vuotta ja moni sitä on kiikutellut, muttei ole onnistunut alustaltaan tiputtamaan. Sopii tulla yrittämään.

Isokivi

Lemin musiikkijuhlat 2021

Lemin jokakesäisessä musiikkijuhlassa on tarjolla kaikenlaista musiikkia kaikenikäisille kuulijoille ja jokaiseen makuun ooppera-aarioista rokkiin ja kamarimusiikista etnoon. Juhlan ohjelma julkaistaan keväisin, jolloin myös lippujen myynti käynnistyy. Musiikkijuhlat järjestää Lemin Musiikkiyhdistys ry, jonka kotisivulla voi tutustua aiempien vuosien ohjelmistoihin ja tapahtuman järjestelyihin.

Lemin Musiikkiyhdistyksen kotisivu

Seuraa kunnan tapahtumia Facebookissa

Kirjaston toiminta aukeaa vähitellen, lue tiedote alta: https://www.lemi.fi/media/uutiset/kirjaston-avaus.pdf

Toivotamme kaikille hauskaa ja aurinkoista vappua!☀️

IHMISET POIKKEUSOLOISSA Elämme poikkeuksellista aikaa – koronaepidemian vaikutukset tuntuvat kaikkialla yhteiskunnassa. Nyt on hyvä tuoda tähän...

Venerantoja kunnostetaan tällä hetkellä ja paikkanumerointia selkeytetään. Jokaisella venepaikanhaltijalla on oltava kirjallinen Lemin kunnan kanssa...