Tarinoita satakielestä
-

Tietoa tapahtumasta


Ajankohta: -

Tapahtumapaikka: Vanha Pappila
Tarinoita satakielestä

Katso kartalla

Liput: - Vapaa pääsy!

-

Tarinoita satakielestä

Sopraano Senja Syrjälä ja pianisti Joel Papinoja tulevat esiintymään Lemin Vanhaan Pappilaan ti 3.8. klo. 18:00.

Sopraano Senja Syrjälä ja pianisti Joel Papinoja tulevat esiintymään Lemin Vanhaan Pappilaan ti 3.8. klo. 18:00. Tarinoita Satakielestä on Etelä-Karjalan maakuntarahaston mahdollistaman konserttikiertueen toinen osa, joka esitetään myös 2.8. Lappeenrannassa Lappeen Marian kirkossa ja 3.8. Luumäellä Kotkaniemen pihassa.

Tarinoita Satakielestä vie kuulijan aikamatkalle vuodesta 1835 kohti nykypäivää. Matkalla jännitämme miten käy Momolon Venetsiassa järjestettävässä regatassa (eli gondolilla soudettavassa kilpailussa), sekä kuulemme saksankielisiä tarinoita Satakielestä eri säveltäjiltä. Selvitämme myös suomalaisen piirakan alkujuuria ja sukellamme upeiden suomalaisen kansanlaulujen pyörteisiin Ralf Gothónin sovitusten saattelemana.


Senja Syrjälä on Imatralla syntynyt ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta valmistunut sopraano, laulupedagogi ja musiikkikasvattaja. Hän valmistui myös Tampereen konservatoriosta muusikoksi v. 2015. Syrjälä lauloi Savonlinnan oopperajuhlakuorossa kausina 2016 ja 2017, sekä hänet on useasti nähty lavalla operettien ja oopperoiden ensemblessä ja solistina. Tällä hetkellä konsertoinnin lisäksi Syrjälä opettaa laulua mm. Lahden konservatoriossa. 


Valkealaislähtöinen Joel Papinoja on monipuolinen muusikko, joka viihtyy lavalla niin soolo- kuin lied- ja kamaripianistina. Hän on esiintynyt Yhdysvalloissa, Australiassa, Saksassa ja Irlannissa sekä Suomessa muun muassa Urkuyö ja Aaria-, Eurajoki Bel Canto -festivaaleilla, Heinäveden Musiikkipäivillä sekä Rauma Festivossa. Orkesterimuusikkona hän on esiintynyt Tapiola Sinfonietan, Kymi Sinfonietan ja Lohjan kaupunginorkesterin riveissä sekä New Yorkissa, Helsingin Juhlaviikoilla ja kantaesittänyt Ilkka Kuusiston, Uljas Pulkkiksen ja Paavo Korpijaakon musiikkia. Papinoja aloitti pianonsoiton opintonsa Pohjois-Kymen Musiikkiopistossa Ari Helanderin johdolla ja valmistui joulukuussa 2014 musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta opettajanaan professori Erik T. Tawaststjerna.


Kutsu kaveri mukaan!